vineri, 4 septembrie 2009

Războiul mârlăniei masculine Badea-Patapievici

Mircea Badea continuă războiul cu oamenii de presă. De la Ion Cristoiu pe care l-a acuzat dur de servilism într-un interviu pe care i l-a luat Elenei Udrea şi Cristian Tudor Popescu în faţa căruia, cel puţin formal, a pierdut, vedeta Antenei 3 a trecut la schimbul de săgeţi cu editorialistul Horia Roman Patapievici.

În emisiunea de aseară, "În gura presei", după o "încălzire" de aproximativ un sfert de oră, realizatorul a făcut referire la "hr" Patapievici, despre care spune că "pozează într-un fin intelectual". Citând un pasaj din editorialul de astăzi din "Evenimentul zilei", Mircea Badea neagă în manieră proprie acuzaţiile pe care H.R. P. i le aduce cu privire la afirmaţiile făcute într-un text aluziv publicat în Jurnalul Naţional. Este vorba despre articolul „Udrea satirizată din tastaură”, unde jurnalistul Antenei 3 jonglează cu asocierea de cuvinte „Organ- Udrea – Băsescu”.

"Dacă se mai putea, Mircea Badea a reuşit să ridice mârlănia masculină pe culmi încă mai înalte. A imaginat o scenetă, în care, prin deducţii absurde şi neruşinate, Elena Udrea era pusă să fie „cu ochii pe organ” şi să „stea cu gura numai pe organ”. Al cui organ?, se întreba inocent dl Badea; al lui Traian Băsescu, îşi răspundea tot dânsul, omniscient", este pasajul din editorialul lui Horia Roman Patapievici care a stârnit nemulţumirea nocturnă a "antenistului".

Badea consideră că Patapievici a interpretat greşit ceea ce el numeşte "un exerciţiu de stil inatacabil din niciun punct de vedere". "Beat" şi "prost" sunt numai două dintre apelativele pe care realizatorul TV i le atribuie preşedintelui ICR, iar justificarea afirmaţiilor sale se face printr-un alt exerciţiu, de data aceasta de gramatică elementară, punctat pe ici pe colo de gesturi echivoce. Concluzia lui Badea - „Eşti prost.”


Cristoiu, ironie acidă

Criticat pentru atitudinea laudativă faţă de Elena Udrea, acuzat că a schimbat tabăra, Ion Cristoiu s-a trezit pe post de „ardei umplut” care „pupă în cur”. Badea a rămas la părerea că e mai bine ”să înjuri la comandă” – aşa cum i-a sugerat ”bătrânul jurnalist” că face, s-a mirosit din nou sub braţ şi a continuat să latre.
La Cristoiu, însă, experienţa îşi spune cuvântul şi îi promite mai tânărului ”neprincipiar” că îl va introduce în ”Memoriile” sale.

Nu pot însă uita un fragment pe care jurnlistul la scris în ultimul său editorial din Jurnalul:

"Am auzit că duminică seară, Mircea Badea m-a înjurat pentru interviul luat Elenei Udrea. Mă miră. Când am ieşit din studio, Mircea Badea nu asculta, ca de obicei, la telefon indicaţiile pe cine să înjure şi pe cine nu. Şedea pe canapea şi-şi mirosea subţiorile, convins că, de când trăncăneşte de unul singur la televizor, subţiorile lui nu put ca la toţi oamenii, ci miros a Sfântul Mir. Mai mult ca sigur a fost sunat după ce am plecat eu!"

Cu CTP a pierdut şi lupta şi războiul


Cristian Tudor Popescu nu l-a iertat pe Mircea Badea, pe care l-a desfiinţat precum picătura chinezească. La final, cei doi şi-au promis reciproc să nu se mai bage în seamnă şi s-au ţinut de cuvânt.

Rămâne însă dovada că tot vulpea bătrână ştie ce face.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu esti...