luni, 9 martie 2009

Şi proşti, şi mulţi

Când te simţi deştept şi nu vede nimeni, strigi în gura mare. Sau, dacă nici atunci nu te aude nimeni, începi şi trimiţi mailuri. Proşti sunt. Nu "DAR mulţi", vorba lui Lăpuşneanu, ci, pur şi simplu, "mulţi". Şi tot mulţi sunt cei care simt nevoia să îşi afirme această incapacitate mentală. Pentru că nu o pot ţine pentru ei, se fac de râs de cele de mai multe ori.

Aşa, un domn care se semnează VJ a ţinut cu tot dinadinsul să îşi exprime indignarea prin folosirea superlativului "foarte analfabetă".

Păi, nu ştii, stimabile anonim, că analfabetul este sau nu este, ştie (şi atunci NU este) sau nu ştie (şi atunci ESTE) analfabet? Este prea simplu. Şi când nu mai poţi şi simţi că inteligenţa gets out of your shoes asigură-te că tot ceea ce scrii este fondat, bazat sau cum mai vrei tu să-i spui şi că nu te faci de cacao (am dreptul să scriu cum vreau, chiar şi căcat). Nu vâna izmene pe călător şi nu te da rotund dacă eşti, literalmente, PROST.

Mi-e greaţă de toţi vânătorii de virgule de pe forumuri, de tâmpiţii care se leagă de explicaţia unei fotografii de la o ştire care prezintă o tragedie...

Exemplu: O tânâră a fost lovită pe trecerea de pitoni de o maşină Audi condusă de un şofer beat şi fără permis. Tânăra, studentă, a murit pe loc. Ştirea o dai în secunda 2 de la producerea tragicului accident şi îi pui o fotografie, nu de la faţa locului, că nu suntem în filmele SF, ci de la un accident identic, dar nu cu Audi, ci cu Tico. Ce spune cititorul?

"d-lor de la hotnews (or whatwver news)poza din articol are legatura cu accidentul insine ?citez din referinta la imaginea in sne postata de dva:"La doar cateva minute dupa ce a spulberat un Tico, americanul a fost preluat de colegii sai [Citeste] fara sa raspunda intrebarilor politistilor si refuzand alcooltestul"va ridica si voua semne de intrebare?cui serveste manipularea pe baza de imagine falsa d-lor reprezentantzi ai "neutralitatzii presei"?Sunt curios da ca vetzi publica comentariu meu.nu sunt rus sau simpatizant - dar sunt curios de ce se procedeaza in acest fel anti-press?"

Păi la aşa tâmpenie de om, cu creierul cât puţa de furnică, semnatar al unei gogomănii folosind numele "româncuîntrebări", ce poţi să mai spui? Nici măcar să scuipi într-o parte. Pe cine înveţi tu, măi Boabă, ce e aia neutralitate şi ce legătură au simpatiile sau antipatiile tale faţă de Rusia cu o amărâtă de fotografie?! Măi minte până la genunchiul broştei, se pare că tu nu ştii să citeşti, că de scris m-am lămurit. De-aia te uiţi doar pe poze, dar, ai grijă, că nici pe astea nu le pricepi!

E doar un exemplu. Au fost cazuri cât tot "prea-docţi" (ca să păstrăm registrul), s-au legat de virgulele care marcau construcţii incidente, sau care separau o circumstanţială de determinantul ei.

Te cuprinde greaţa în faţa habarniştilor academicieni şi lingvişti de ocazie. PTIU.

Un comentariu:

  1. Alina, cainele moare de drum lung (sper sa nu fie unul dinamovist, ca nu ajunge pana in pitesti :) ), iar prostu' de grija altuia! Poate ca urmatoare stire o va trimite din masina lui, the 6th hand, chiar de pe emulatorul de frecvente de 30 de lei, ala plin cu salam! Nu victoria, ci salam cu insertiuni Minune! :))

    RăspundețiȘtergere

Tu esti...