joi, 24 iunie 2010

Povestea românului care l-a cusut pe Michael Jackson punct cu punct

În România, la Focşani, există un tânăr care marchează, în felul său, un an de la moartea „Regelui Pop”. Nu este un fan înrăit, spune el, dar, împreună cu soţia şi fetiţa lor, care a trecut în clasa a treia, a străbătut sute de kilometri, într-o maşină închiriată, pe drumul dintre Moldova şi Capitală. În portbagaj, învelit meticulos, stătea aşezat cu mare grijă ceva ce părea a fi un tablou. „Pe mine dacă mă udă nu-i nicio problemă. El e important”, spune, cu mulţumirea omului împlinit, tânărul cu zâmbet larg, chip luminos şi voce blândă care susţine că este primul om din lume ce s-a încumetat să realizeze un goblen de mari dimensiuni cu Michael Jackson.
Să nu-l fi văzut pe vrâncean şi să fi rămas doar cu informaţia că un om, un bărbat, a făcut un goblen cu megastarul în plină evoluţie scenică, trebuie să fi gândit fie că nu e în toate minţile, fie că altă treabă nu are.  Însă, omul nostru are toate minţile – dovadă discuţia purtată – şi un serviciu, ce-i drept unul prost remunerat, de profesor, şi l-a cusut pe Regele Pop de unul singur, punct cu punct, timp de 11 luni.


O sclipire de speranţă

Spune că nu este un fan înrăit al lui Michael şi că ideea de a face un goblen cu imaginea lui i-a venit fiind inspirat de o vecină care se ocupa cu aşa ceva, dar la scară mult mai mică, dar şi din dorinţa de a realiza ceva „nemaifăcut”.  „A fost o sclipire şi o chestie de ambiţie. Într-o zi, pe 27 sau 28 iunie, nu mai ştiu exact, mă gândeam ce aş putea face ca să adun mulţi bani care să ne asigure un trai decent, şi, pac!, mi-a venit ideea cu goblenul cu Michael Jackson”, îşi aminteşte focşăneanul P.T., convins că un lucru ca acesta nu s-a mai făcut nicăieri în lume.


O lună a lucrat numai pe computer, unde a unit puncte şi le-a conferit simboluri numai de el ştiute, astfel ca fiecare pagină din cele trei dosare stufoase să se materializeze, peste aproape 11 luni, în singurul şi cel mai mare goblen din lume care îl înfăţişează pe Michael Jackson.
 

„Dacă greşeam schiţele şi îmi ieşeau strâmbe ori gura, ori ochii, renunţam. Nu avea rost să continui”, explică moldoveanul.

Despre „coţul din stânga sus” al pânzei, de unde şi-a demarat lucrarea, spune că îl va urmări mult timp. Şi-a început „pictura” din ac cu figura megastarului, iar, după primele 2000 de puncte, a văzut că pe bucata de pânză, care părea la fel de întinsă ca un deşert, se înfiripa timidă doar o linie neagră şi subţire. Atunci a fost momentul când a vrut să renunţe şi despre care nu a vorbit până în urmă cu două zile. Îi era teamă că ar putea să ajungă să îi dea dreptate vecinei experte în goblenuri care, când l-a auzit ce vrea să facă, i-a spus sec: „Numai un om nebun se apucă de aşa ceva”.

CÂT CERE ROMÂNUL NOSTRU PENTRU GOBLENUL CU MICHAEL JACKSON, CINE SE AŞTEAPTĂ SĂ ÎL CUMPERE ŞI, MAI ALES, CÂŢI BANI VREA PE EL, SCRIE AICI.

2 comentarii:

  1. Bună Ziua!
    Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
    Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
    Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
    Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
    Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
    Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
    Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
    Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

    RăspundețiȘtergere

Tu esti...