vineri, 21 mai 2010

Jean Paul Gaultier, premieră pe un peron moscovit

Gaultier şi-a mai văzut un vis împlinit. Săptămână trecută, designerul a avut prima prezentare a colecţiei sale în capitala Rusiei. Şi, pentru că este un perfecţionist, un creativ şi, nu în ultimul rând, un nonconformist, el a schimbat netedul şi strălucitorul catwalk din sălile cu ştaif cu peronul uneia dintre cele trei gări principale din Moscova, Kazansky.

Maestrul nu s-a putut desprinde prea uşor de colecţia primăvară/vară 2010, prezentată în cadrul Săptămânei Modei Haute Couture de la Paris, din care a păstrat influenţele aztece şi câteva frânturi din filmul “Avatar”.

“O invitaţie la călătorie” îşi descrie prezentarea Jean Paul Gaultier, fascinat de idea de a-şi expune viziunea haute-couture în terminalul feroviar.

“Unul dintre marile mele visuri de la Paris a fost acela de a prezenta într-un restaurant al gării din Lyon”, a mărturisit designerul, făcând astfel referire la restaurantul stil “belle époque”, Train Bleu. Nu a fost, atunci, Parisul, însă Gaultier nu regretă aşteptarea, mai ales că experienţa rusească nu îi era deloc străină. În 2005, Casa Gaultier a deschis, în centrul Moscovei, primul butic.

Articolul original, pe www.evz.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Tu esti...